DGASPC SECTOR 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5
Image default
Important Proiecte

ANUNT IMPORTANT – Acord de parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional – Platforma SMART-BEAR

PESTE 500 DE PERSOANE DIN SECTORUL 5 VOR BENEFICIA GRATUIT DE SERVICII MEDICALE, ÎN CADRUL UNUI PROIECT UNIC ÎN ROMÂNIA

✅Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, a semnat un acord de parteneriat cu Fundația Ana Aslan Internațional, cu scopul de a sprijini persoanele în vârstă să trăiască independent și să-și îmbunătățească calitatea vieții. Astfel, doar în Sectorul 5, peste 500 de locuitori ai acestuia vor putea beneficia gratuit, de servicii medicale, în cadrul unui program unic în România – “Smart Big Data Platform to Offer Evidence-based Personalised Support for Healthy and Independent Living at Home”.

✅Obiectivul platformei SMART BEAR este acela de a dezvolta o soluție integrată care să colecteze zilnic informații de la persoanele în vârstă, cu anumite afecțiuni, prin intermediul diferitelor tipuri de senzori, a dispozitivelor medicale asistive și a celor mobile, care să poată oferi soluții concrete și personalizate pentru îmbunățirea calității vieții, independenței și siguranței persoanelor vârstnice, la domiciliu.

✅Platforma va fi testată și validată prin cinci piloți de scară largă, din cinci țări diferite: Franța, Grecia, Italia, Spania și România, pentru 5.000 de persoane vârstnice, din care 1.000 în România, cu precădere din București.

✅Platforma SMART BEAR va fi conectată cu spitale și alte servicii de asistență medicală, în vederea obținerii tuturor informațiilor necesare luării decizilor corecte personalizate.

✅Medicii de familie vor avea un rol esential atât în faza inițială de selecție a potențialilor participanți în proiect, pe baza unor criterii clare de includere, precum și pe durata desfășurării testărilor.

✅Proiectul vizează persoane cu vârsta cuprinsă între 67-80 de ani, cu un istoric medical care să cuprindă cel puțin două din următoarele condiții:
– Afecțiuni cardio-vasculare;
– Deficit de auz;
– Tulburări de echilibru (risc de cădere);
– Deficit cognitiv lejer, tulburări de dispoziție (depresie, anxietate);
– Sindrom de fragilitate, obezitate.

✅Fundația Ana Aslan International a fost înființată în anul 2001 de către oameni de știință din diferite colțuri ale lumii, cu un for academic de elită – „Ana Aslan International Academy of Aging”, a cărei conducere reunește personalități de marcă la nivel internațional din domeniul medical, al științei, educației, tehnicii, tehnologiei informaționale și de comunicare.

 

Conceptul platformei SMART-BEAR:

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut