DGASPC SECTOR 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5
Image default
Important Proiecte Ultimele noutati / Stiri

ANUNȚ INPORTANT PRIVIND DECONTAREA DIN BUGETUL INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BUCUREŞTI-ILFOV A CHELTUIELILOR CU HRANA ŞI CAZAREA CETĂŢENILOR STRĂINI SAU APATRIZILOR AFLAŢI ÎN SITUAŢII DEOSEBITE, PROVENIŢI DIN ZONA CONFLICTULUI ARMAT DIN UCRAINA, GĂZDUIŢI DE PERSOANE FIZICE

 

ANUNȚ INPORTANT PRIVIND DECONTAREA DIN BUGETUL INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ BUCUREŞTI-ILFOV A CHELTUIELILOR CU HRANA ŞI CAZAREA CETĂŢENILOR STRĂINI SAU APATRIZILOR AFLAŢI ÎN SITUAŢII DEOSEBITE, PROVENIŢI DIN ZONA CONFLICTULUI ARMAT DIN UCRAINA, GĂZDUIŢI DE PERSOANE FIZICE

În conformitate cu prevederile OUG nr. 15/2022 și ale HGR nr. 336/2022 persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea din bugetul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită pentru hrană şi 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare.

Pentru a beneficia de decontare, persoanele fizice depun în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, la autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se află locuinţa în care sunt găzduiți cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele şi prenumele acestora, localităţile din care aceştia declară că provin şi intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana, însoţită de:

  • a) o declaraţie pe propria răspundere cu privire la realitatea informaţiilor cuprinse în cerere;
  • b) copia actului de identitate al solicitantului şi documente care atestă dreptul de folosinţă asupra locuinţei în care sunt găzduite persoanele.

Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeaşi locuinţă.

Cererile depuse după primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni, se soluţionează în luna următoare.

ATENȚIE

Autorităţile administraţiei publice locale din unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale care au primit cereri, prin serviciile sociale, efectuează verificări cu privire la inregistrarea persoanelor gazduite potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) din OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, conform carora „Străinul intrat legal pe teritoriul României, precum şi persoana care îl găzduieşte au obligaţia să anunţe despre aceasta organul de poliţie competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării şi, respectiv, a găzduirii.”

Cererile pot fi depuse la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 situat în Strada Fabrica de Chibrituri nr.9-11, Sector 5, la registratură, după următorul program:

Luni: 08.30 – 16.00

Marți: 08.30 – 16.00

Miercuri: 08.30 – 16.00

Joi: 08.30 – 16.00

Vineri: 08.30 – 13.30.

De asemenea puteti transmite cererile și în format electronic, la adresa de e-mail beneficiisociale@dgaspc5.ro.

 

Cerere decontare chetuieli refugiati

Declaratie pe propria raspundere

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut