DGASPC SECTOR 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5

Echipa mobila

pcdata

Serviciul Echipa Mobilă pentru Persoane Aflate în Situații de Risc a fost înființată prin Hotărârea Consiliului Local Sector 5 nr. 14/28.02.2017, și funcționează în baza Certificatului seria E nr. 001, eliberat de Agenția Națională Antidrog, structură aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Principalele activități desfășurate în cadrul serviciului, adresate categoriilor vulnerabile – consumatori de droguri injectabile, persoane adulte fără adăpost, persoane cu copii în stradă etc., includ: schimbul de seringi, acordarea de asistență medicală primară, referire către alte serivicii și acompaniere, informare, consiliere psihologică, educare, testare HIV, HCV și HBV, precum și consiliere pre și post testare.

Beneficiarii se pot adresa, de asemenea, individual, pentru acordarea serviciilor de consiliere psihologică sau pentru referirea către alte servicii, în vederea obținerii unui pachet integrat de servicii, la sediul Echipei mobile din Calea Ferentari nr. 72, unde personalul angajat asigură un program în două ture între orele 8:00 – 20:00. La nivelul serviciului este funcțional și un număr unic de apelare (*5755), unde pot fi sesizate de către cetățeni, cazuri ale unor persoane aflate în situații de dificultate (i.e. adulți cu copii în stradă; persoane adulte fără adăpost în timpul sezonului rece ș.a.m.d.). La acest număr, angajații Echipei mobile răspund, preiau și înregistrază sesizările, prin rotație, asigurându-se astfel o continuitate în preluarea apelurilor. O aplicație smart pentru acest număr de telefon, care să faciliteze contactul între cetățeni și autoritatea locală este în pregătire.

De asemenea, pentru că prezența seringilor nesterile, folosite de consumatorii de droguri, în mediul stradal reprezintă o problemă de sănătate publică și este cauză a unui sentiment de disconfort și insecuritate printre cetățenii din cartierul Ferentari sau pentru cei care tranzitează acest cartier, începând cu luna aprilie a anul 2017, DGASPC Sector 5 a elaborat o procedură de colectare a acestor deșeuri din mediul strdal, până în prezent, numărul seringilor din stradă fiind diminuat semnificativ.

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut