DGASPC SECTOR 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5
Image default
Proiecte

TABARA URBANĂ # FII CREATIV

În perioada 24 iunie – 30 august 2019 a fost organizată o  tabără urbană pe tema #Fii Creativ în comunitatea ta,de către Primaria Sectorului 5, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 cu sprijinul Centrului Unic de Voluntariat Comunitar Sector 5, având ca parteneri Magazinul Cora Alexandriei şi Fundaţia World Vision România. Tabara urbană s-a desfăşurat în 10 parcuri din sectorul 5 şi în spaţiul comercial – Galerii al Magazinului Cora Alexandriei.

Tabara urbană s-a adresat copiilor din comunitatea sectorului 5, cu scopul de a le oferi acestora o modalitate educativ – recreativă de petrecere a timpului liber în vacanţa de vară, prin participarea la diferite ateliere educaţionale de artă, creaţie şi joc, ateliere de lectură şi poveşti, ateliere de construcţii şi şurubărit, ateliere de bucătărit, jocuri sprotive, animaţie şi distracţie.

Caravana Jucăriilor, o maşină specială din cadrul DGASPC Sector 5 a fost prezentă zilnic, timp de o săptămână, în fiecare parc unde s-a desfaşurat tabara urbană, aducând zilnic pentru copii jucării, o minibibliotecă mobilă, echipamente de joacă şi materiale educaţionale pentru desfăşurarea atelierelor.

Un numar de 2.387 de copii şi părinţii acestora au participat la activităţile desfăşurate în cadrul taberei urbane, în toată această perioadă. Copiii s-au întâlnit pe toată durata taberei urbane cu personaje din poveşti şi au participat zilnic la următoarele atelierele educaţionale: Clubul de Lectură, Atelier de Art-terapie: desen,modelaj şi pictură, Atelier de Şurubărit şi Construcţii, Atelier de Creaţie  şi Atelier de Bucătărie.

Atelierele educaţionale au fost coordonate de către specialişti ai DGASPC Sector 5 în protecţia copilului (1 expert în educaţie, 15 educatori specializaţi, 2 psihologi, 1 art-terapeut şi 2 animatori sociali) din cadrul centrelor de zi. Atelierele pentru copiii au fost desfăşurate cu sprijinul a 12  voluntari de la CUVC Sector 5.

Toţi copiii participanţi în tabara urbană au participat la serbările taberei şi au  primit mici premii şi diplome pentru diferitele talente şi abilităţi pe care şi le-au exprimat într-un mod creativ. Fundaţia World Vision România şi Magazinul Cora Alexandriei din sectorul 5 au sprijinit desfăşurarea taberei urbane cu materiale educaţionale, premii pentru copii şi voluntari, precum şi spaţiu de desfăşurare a taberei urbane  în galeriile Cora.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut