DGASPC SECTOR 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5
Image default
Proiecte

VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

Proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020

Axa Prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei

Obiectiv Specific 4.4: Reducerea numărului de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice

Contract POCU: 465/4/4/128038

Titlu proiectului: „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 este implementat Proiectul ”Venus – Împreună pentru o viață în siguranță”, în cadrul POCU 2014 – 2020, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.4., prioritatea de investiții 9ii, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, prin care se urmărește oferirea unui sistem integrat de servicii sociale, victimei violenței domestice, prin completarea celor existente deja, la nivelul sectorului 5, înregistrându-se, totodată și o creștere a gradului de dezvoltare a măsurilor de intervenție, protecție și asistență a victimelor violenței domestice.

Obiectivul General al proiectului este: Îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel national, prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței în familie.

În acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, va furniza victimelor violenței domestice și copiilor acesteia, victimă sau martor, prin intermediul Locuinței Protejate pentru Victimele Violenței Domestice, servicii sociale de găzduire, protecție, hrană, pe o perioadă de maxim 1 an, precum și suport emotional, consiliere psihologică, orientare/reorientare profesională, prin intermediul serviciilor complementare – Cabinet de consiliere vocațională și grup de suport.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut