DGASPC SECTOR 5 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5

Violenta domestica

pcdata

 Complexul de Servicii Sociale pentru Victimele Violentei Domestice

Complexul de Servicii Sociale pentru Victimele Violentei Domestice, denumit in continuare Complex, functioneaza in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala Sector 5 si este organizat astfel:

  • Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei Domestice – cu o perioada de gazduire determinata, intre 5 si 60 de zile;
  • Centrul de Recuperare a Victimelor Violentei Domestice – cu o perioada de gazduire determinata, pana la maxim 180 de zile;
  • Centrul de Asistenta destinat Agresorului;

Beneficiarii complexului sunt: adulti – victime ale violentei domestice si cupluri parinte / reprezentant legal – copii, precum si agresori adulti si agresori adulti aflati in categoria persoanelor dependente.

Complexul realizeaza admiterea beneficiarilor in conditiile legii si acorda serviciile minim necesare pentru a raspunde nevoilor acestora, facilitand, totodata, accesul si la alte servicii necesare. Astfel, pentru victimele violentei domestice, Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei Domestice si Centrul de Recuperare a Victimelor Violentei Domestice ofera beneficiarilor servicii de cazare/gazduire, consiliere psihologica, juridica si sociala. Totodata, cele doua centre desfasoara activitati de sprijin in vederea facilitarii accesului la o locuinta, respectiv locuinta disponibila pentru inchiriere.

Centrul de Asistenta destinat Agresorului, se afla intr-o locatie separata de celelalte centre ale Complexului si derulează activitati/servicii necesare pentru a raspunde nevoilor identificate ale fiecarui beneficiar, dupa caz: consiliere sociala, consiliere psihologica, programe de schimbare a comportamentului de violenta domestica, program de tratament pentru diferite tipuri de adictii – alcool, jocuri de noroc, consum de droguri si /sau substante halucinogene, medicamente etc.

Ce este violenta domestica?

Violenta domestica – In sensul Legii nr.217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, cu modificarile si completarile ulterioare, ”violenta domestica inseamna orice inactiune sau actiune intentionata de violenta fizica, sexuala, psihologica, economica, sociala sau spirituala care se produce in mediul familial sau domestic ori intre soti sau fosti soti, precum si intre actuali sau fosti parteneri, indiferent daca agresorul locuieste sau a locuit impreuna cu victima”.

Contact:

  • Sef complex, George Cristea, tel: 0799.413.941

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut